Folklorni ansambl Zora

O nama

Folklorni ansambl narodnih plesova i pjesama “Zora” iz Opatije umjetnička je folklorna družina sa preko 4000 nastupa i gostovanjima u dvadesetak zemalja svijeta.

Danas kao i tijekom svih godina svoje bogate prošlosti cilj joj je istraživati, prikupljati, umjetnički obrađivati te scenski utjeloviti najljepše primjere bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

50 plesača i 6 muzičara kroz 16 koreografija iz različitih krajeva Hrvatske mnogobrojnoj domaćoj i svjetskoj publici u najljepšem svjetlu prikazuju našu folklornu baštinu.

Premda je FA Zora formalno amaterska družina koja djeluje kao neprofitna udruga njezin rad u mnogim je segmentima već odavno prešao granicu amaterizma. Ozbiljnost pristupa radu, dobra organizacija, mnogo, mnogo proba i mnogo nastupa članove Zore čine vrhunskim folklorašima.

Od svojeg osnutka do danas kroz “Zoru” je prošlo 1500 plesača. Neki od njih djelovali su ili djeluju kao članovi i dvadeset, trideset godina posvetivši “Zori” veliki dio svojega života.

Zora kao obitelj

Predano vježbamo i radimo da bi našim gledaocima pružili vrhunske izvedbe, ali naš ansambl ima i jedno sasvim drugo lice. To je ono toplo, prijateljsko i ljudsko u kojem se osjećamo kao jedna velika obitelj.
Obitelj koja nikada ne propušta priliku dobro se zabaviti. Isprepletena mnoštvom veza i prijateljstava. I kada najozbiljnije radimo i kada se najviše zabavljamo, nastojimo uvijek biti tu jedni za druge i pomagati si.
Gotovo je nemoguće nabrojati sva prijateljstva koja je “Zora” stvorila, sve simpatije i sve ljubavi ovdje započete. Kroz godine “Zora” je zauvijek povezala i mnoštvo parova koji su se ovdje upoznali, zaljubili te naposljetku i vjenčali.

Smojver Branka

Bošnjak Dušan

Stroligo Lia

Nemec Anton

Krpan Anuška

Tijanić Tomo

Vuk Ankica

Gucul Tihomil

Marinčić Mirela

Benčinić Silvio

Simonić Vesna

Gucul Rudolf

Grandić Iris

Kamenar Savo

Albrecht Marta

Župančić Miro

Rajić Dragica

Živković Milan

Arbanasić Mirjana

Žauhar Vili

Drakulić Milena

Bradetić Eduard

Volf Marica

Šivak Ljubomir

Kosanović Milica

Plavljanić Željko

Granić Slavica

Darišić Željko

Šimić Desa

Kovačić Zlatko

Jakovčev Klementina

Seljak Damir

Dobrec Marija

Černeka Franko

Kinkela Radojka

Kolavo Jadran

Šepić Mirjana

Suzanić Damir

Trelec Jadranka

Stermečki Eduard

Mandin Štefica

Stermečki Robert

Ravnić Vida

Brozović Goran

Madžo Vesna

Majerle Željko

Matešić Dijana

Kinkela Dragan

Martinović Smilja

Seljak David

Kostarela Karmen

Brnčić Rajko

Kukić Dubravka

Čatić Vlado

Felicijan Neda

Arbanasić Ivica

Matulja Vedrana

Trifunović Slobodan

Petrić Zorica

Šain Tomislav

Rogović Vesna

Ribarić Ronald

Medica Adela

Jardas Đerald

Župančić Mirjana

Tomac Edvard